Over Kinesitherapie

Binnen de kinesitherapie is het de doelstelling om aan de hand van beweging, het lichaam te behandelen om tot genezing of verbetering van de functionaliteit te komen. De behandeling kan passief of actief zijn.

  • Bij een actieve behandeling voert de patiënt een gecontroleerde beweging uit.

  • Bij een passieve behandeling brengt de therapeut het lichaam van de patiënt in beweging.

  • In de linkerkolom ziet u een overzicht en uitleg met betrekking tot de mogelijke behandelingen.

Onze Visie

Als kinesisten beoefenen wij bij Patellen niet enkel een job als zorgverlener maar daarnaast willen wij ook een soort van vertrouweling zijn, een luisterend oor voor onze patiënten die tijdens hun therapie graag eens hun hart luchten.

Vaak zijn mensen aan het revalideren ten gevolge van een ongeval of zware operatie. Anderen hebben al jarenlang pijn en weten soms met zichzelf geen blijf. Voor deze mensen is het nodig hun vertrouwen te winnen en hen zodoende vertrouwen te geven dat ze er, ondanks deze moeilijke periode, wel door zullen geraken.

Als kinesisten blijft voor ons het sociaal contact zeer belangrijk. Een vertrouwensrelatie opbouwen ligt aan de basis voor een doeltreffende behandeling.

Persoonlijke totaalbehandeling

Elke therapie is individueel aangepast aan de persoonlijke noden van de patiënt en kan desnoods aangevuld worden met een thuisoefenprogramma.